zondag 25 juni 2017

Zoete bladerdeeghapjes met frambozenroomkaas

Gewoon omdat we zin hadden om te bakken een extra BAT dit weekend! Heerlijke bladerdeeghapjes met frambozenroomkaas maar kan natuurlijk met elke willekeurig fruit wat verkrijgbaar is in het seizoen.

Het recept komt uit het tijdschrift boodschappen van de maand juni.

Bladerdeegbakjes:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 2 plakjes bladerdeeg in 4 vierkanten. Duw de vierkantjes in een muffinvorm en bestrijk de randen met losgeklopt eigeel. Snijd ook van bakpapier vierkantjes en leg deze op het deeg in de muffinvorm. Vul deze met blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen / rijst, deze bonen en rijst kun je daarna niet meer gebruiken voor consumptie)
Bak de bladerdeegbakjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Verwijder het bakpapier en blindbakvulling en laat de bakjes afkoelen.

Frambozenroomkaas:
Meng in een keukenmachine 100 gram roomkaas met 125 gram frambozen & een zakje vanille suiker. Houd 8 frambozen apart als garnering. Voeg eventueel wat poedersuiker toe naar smaak.

Schep de frambozenroomkaas in de bladerdeegbakjes en druk er 1 framboos bovenop. Eet smakelijk!

Natasja
- - - - - - - - - -

Jolanda
PS: Ik vind het roomkaasmengsel te dun dus ik heb slagroom met een zakje klopfix stijf geklopt en dit door het roomkaasmengsel gemengd. Even laten opstijven in de koelkast. Kun je ook meteen mooie toefjes spuiten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten