Deze keer iets lekkers om onze mannen te verwennen bij het ontbijt of een kopje koffie. Een kwarkbrood.
Een simpel te maken recept maar echt een aanrader.
Natasja
- - - - - - - - - -
Jolanda
- - - - - - - - - -
p.s. de aangegeven baktijd in het recept was voor ons beide broden niet voldoende. Natasja haar kwarkbrood heeft ongeveer 40 minuten in de oven gestaan en die van Jolanda ongeveer 25-30 minuten.
Het recept is afkomstig van: http://www.weideweelde.nl/recepten
Benodigdheden:
- 200 gram rozijnen
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eieren
- 250 gram volle kwark
- 50 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Wel de rozijnen
- Voeg bakpoeder bij de bloem
- Doe de eieren in een kom
- Voeg vanillesuiker, normale suiker, zout en kwark toe aan de eieren
- Roer het tot een glad geheel
- Zeef de rozijnen
- Voeg de rozijnen toe aan het mengsel van bloem en bakpoeder
- Voeg beide mengsels samen en kneed dit tot een beslag
- Doe het beslag in een bakvorm
- Plaats het geheel 15 minuten in de oven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten