zondag 18 juni 2017

Kwarkbrood

Vaderdag 2017

Deze keer iets lekkers om onze mannen te verwennen bij het ontbijt of een kopje koffie. Een kwarkbrood.
Een simpel te maken recept maar echt een aanrader.

Natasja
- - - - - - - - - -

Jolanda
- - - - - - - - - -

p.s. de aangegeven baktijd in het recept was voor ons beide broden niet voldoende. Natasja haar kwarkbrood heeft ongeveer 40 minuten in de oven gestaan en die van Jolanda ongeveer 25-30 minuten.

Het recept is afkomstig van: http://www.weideweelde.nl/recepten

Benodigdheden:
  • 200 gram rozijnen
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 250 gram volle kwark
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel zout
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Wel de rozijnen
  3. Voeg bakpoeder bij de bloem
  4. Doe de eieren in een kom
  5. Voeg vanillesuiker, normale suiker, zout en kwark toe aan de eieren
  6. Roer het tot een glad geheel
  7. Zeef de rozijnen
  8. Voeg de rozijnen toe aan het mengsel van bloem en bakpoeder
  9. Voeg beide mengsels samen en kneed dit tot een beslag
  10. Doe het beslag in een bakvorm
  11. Plaats het geheel 15 minuten in de oven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten