maandag 20 maart 2017

Bananencake

Vandaag een spontane challenge. Via messenger laat Natasja weten dat ze vandaag de bananencake uit de Bakbijbel van Mary Berry gaat bakken. Ik pak meteen het boek erbij en kijk welke ingrediƫnten daarvoor nodig zijn. Ik heb alles in huis en besluit ook meteen om de cake te gaan bakken.

Wat heb je nodig voor deze cake:
100 gram zachte boter
175 gram fijne tafelsuiker
2 grote eieren
2 rijpe bananen, geprakt
225 gram zelfrijzendbakmeel
1 afgestreken theelepel bakpoeder
2 eetlepels melk

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in met de inhoud van 900 gram en bedek met bakpapier.

2. Doe alle ingrediƫnten in een kom en meng het geheel 2 minuten door elkaar. Schep het beslag in de bakvorm en strijk het glad.

3. Bak de cake 1 uur tot hij goed gerezen en goudbruin is. Doe de prikker test. Hij moet er schoon uitkomen. Laat de cake een paar minuten in de bakvorm zitten. Haal hem uit de bakvorm, verwijder het bakpapier en laat de cake afkoelen op een rooster. Serveer hem in dikke plakken

© Recept afkomstig uit Mary Berry's Bakbijbel (blz 307)

Jolanda

Blunder van de dag: Ben de eieren vergeten door het beslag te mengen.
maar desondanks een heerlijke smaak maar iets vaster van structuur denk ik.

- - - - - - - - - -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten